
Eğitim süresi: 1 gün
Eğitim Tarihleri:
- 15.04.2025 (Sınıf Eğitimi / 10:00 - 17:00)
- 16.04.2025 (Online Eğitim / 10:00 - 17:00)
Eğitim Ücreti: 5.000 TL
Naviga Müşterileri: %20 indirimli
Akademisyen/Öğrenci: %25 indirimli
Eğitim Bilgi Talep Formu
Eğitim Kayıt Formu: Aile Şirketlerinde Yönetim ve Kurumsallaşma
- Aile Şirketi Nedir?
- Aile Şirketlerinin Kuruluşu ve Gelişimi
- İşlerimiz çok hızlı büyüdü (Örnek Olay)
- Eğitimin özü olan “Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Yeniden Yapılanması”
- Hem çocukları hem de işi kaybettik (Örnek Olay)
- Kurumsallaşmanın doruğu sayılabilecek “Aile Şirketi Anayasası”
- Hızlı büyüdük ama yapılamadık (Örnek Olay)
- Kurumsallaşmanın gerçekleşmesinde belirleyici rol oynayan liderlik süreci “ Aile Şirketlerinde Liderlik ve Performans Değerlemesi”
- Kardeşler neden ayrılıyorlar? (Örnek Olay)
- Kurumsallaşmada belki de işin özünün özü olan “ İkinci Kuşağın Yetiştirilmesi, Aile ve Eğitim”
- Babanın Gözyaşları (Örnek Olay)
- Ülkemizde Örnek Aile Şirketleri
Eğitimin esas hedef kitlesi; aile şirketi kurucuları, işin içinde yer alsın ya da almasınlar aile üyeleri, izleyen yeni kuşak üyeleri, aile içinde hizmet veren profesyonel yönetici ve çalışanlardır.
Eğitimin temel amacı, bin bir zahmetle kurulan aile şirketlerinin uzun ömürlü olmalarını sağlayacak, kendi gelenek ve öz kültürlerine dayanan ama evrensel işletme kurallarını da içeren bir kurumsallaşmayı başarmalarına katkıda bulunmaktır. Kurumsallaşma ile hedefimiz, işletmenin ilk yıllardaki aşkı, heyecanı ve potansiyelini sınırlamak değil, tersine sınırlı ve süreli olan bu heyecanı sürekli ve sistemli hale getirmektir. Bu eğitimin en önemli arka plan hedefi ise sağlıklı bir kişilik gelişimi ve bunu için gereken aile ortamının sağlanmasıdır.
Eğitmen: İnci Özkul - Özgeçmişi
1986 yılında Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden lisans derecesi ile mezun olduktan sonra, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde eğitimine devam ederken iş hayatına atıldı. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Örgütsel Davranış Anabilim Dalı’nda “Stres ve Beklenti: Değişen Bankacılık Sektöründe Bir Değerlendirme” başlıklı tezini hazırlarken, London Polytechnic’de “Organizasyonlarda Stres ve Motivasyon” konusunda bir yıl süren araştırma yaptı. Yüksek lisans tezini 1990 yılında tamamladı.
2014 yılında başladığı Beykent Üniversitesi Doktora Programı’nı, 2020 yılında “Kadın Girişimciliği ve Kadın Girişimciliğini Destekleyen STK’lar” üzerine hazırladığı teziyle tamamlayarak doktor unvanını aldı.
Profesyonel kariyerine 1987 yılında Uluslararası Endüstri ve Ticaret Bankası’nda yurtdışı operasyonlarda başladı. 1990-1995 yılları arasında Garanti Bankası’nda İnsan Kaynakları Yönetimi ve Planlama Departmanı’nda uzman olarak; kariyer planlama ve geliştirme, performans yönetimi, ücretlendirme, personel seçme ve yerleştirme, bütçe yönetimi ve insan kaynakları planlaması konularında görev aldı.
1995-2001 yılları arasında Toprak Bank, Bank Kapital ve Yurt Bank’ta İnsan Kaynaklarından Sorumlu Yönetici olarak çalıştı. Fona devredilen altı bankanın
2021 yılında Gelişim Üniversitesi ve Haliç Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak yüksek lisans öğrencilerine İnsan Kaynakları dersi verdi.
2019 yılında, kadınlar ve gençlere pozitif ayrımcılık sağlayarak girişimciliği desteklemeyi amaçlayan bir sosyal girişim olarak Bir Lokal’i kurdu.
Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) bünyesinde, bağımsız yönetim kurulu üyeliği seçimleri ve ESG (Çevresel, Sosyal ve Yönetişim) komisyonlarında aktif olarak görev almaktadır.
Ayrıca “Girişimcilik – Örnek Olaylarla” ve “Aile Şirketleri ve Profesyonel Yöneticiler” adlı iki kitabı yayımlanmıştır.